Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

19.05

Emisiile de dioxid de azot au scăzut recent pe teritoriul României, relevă o analiză a evoluției acestui poluant realizată de compania românească Terrasigna pe baza datelor din satelit. 

Mai Mult
14.05

Datele de la misiunea satelit Aeolus, ce furnizează informații despre vânturile planetei, sunt acum distribuite public serviciilor de prognoză și utilizatorilor științifici în mai puțin de trei ore de la efectuarea măsurătorilor în spațiu.

Mai Mult
12.05

Agenția Spațială Română (ROSA) invită membrii comunității spațiale să participe la Zilele Industriei Spațiale (Industry Space Days) organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA) la ESTEC (Noordwijk, Olanda) în perioada 16 - 17 septembrie 2020.

Mai Mult
07.05

Asociația Moon Village (MVA), ce a încheiat recent un parteneriat cu Agenția Spațială Română (ROSA), organizează un concurs al cărui premiu constă într-un apel video de 30 de minute cu Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român, președinte de onoare al ROSA.

Mai Mult
30.04

Cu ajutorul celor peste 30 de sateliți ai Uniunii Europene, Programul spațial al UE, în special prin componenta sa de Observarea Pământului — Copernicus și prin sistemul său de navigație prin satelit— Galileo, pune la dispoziție gratuit fluxuri de date deschise ce pot sprijini monitorizarea și reducerea impactului epidemiei de Coronavirus.

Mai Mult