Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Președintele ROSA, Dr. Marius-Ioan Piso, participă la lansarea SpaceX NASA

27 Mai 2020

Actualizare: lansarea a fost amânată până sâmbătă, 30 mai.

La invitația NASA, Dr. Marius-Ioan Piso, președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), participă la lansarea ce va avea loc astăzi de la Kennedy Space Center din Florida. La ora 16:33 EDT (23:33 ora României), NASA și SpaceX intenționează să lanseze prima rachetă americană construită și folosită comercial, pentru a transporta astronauți spre Stația Spațială Internațională.

Cunoscută drept zborul de test SpaceX Demo-2 al NASA, această misiune îi va duce pe astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley pe Stația Spațială Internațională. Demo-2 va fi cel de-al doilea zbor de test al capsulei Dragon și primul său test cu astronauți la bord.

Acesta este ultimul zbor de test înainte de certificarea NASA și va furniza date despre performanța rachetei Falcon 9, capsula Dragon și echipamentele de la sol, precum și operațiunile în orbită, cele de andocare și aterizare.

Racheta Falcon 9 va fi lansată din complexul Launch 39A al Kennedy Space Center din Florida. Puteți urmări lansarea și toate activitățile de pre-lansare pe NASA TV, YouTube, Twitter, Facebook și Linkedin.

Credit imagine: NASA