Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Agenția Spațială Română, prezentă la Zilele Spațiului în Kazahstan

15 Noiembrie 2019

Președintele de onoare al Agenției Spațiale Române (ROSA), Dumitru-Dorin Prunariu, a participat, în perioada 12-13 noiembrie 2019, la Forumul Internațional Zilele Spațiului în Kazahstan. Evenimentul a reunit în capitala Nur-Sultan (fostă Astana) 400 de reprezentanți ai departamentelor și agențiilor spațiale, oameni de știință și experți în domeniul tehnologiei spațiale din 40 de țări.

În cadrul aceluiași eveniment, pe 12 noiembrie, Dumitru-Dorin Prunariu a luat parte la întâlnirea PAROS - Grupul consultativ ONU de experți pentru prevenirea cursei înarmării în spațiu. Grupul de experți a fost constituit în 2017 cu scopul de a analiza și a face recomandări cu privire la un instrument internațional legal obligatoriu privind prevenirea unei curse a înarmării în spațiu, inclusiv prevenirea plasării armelor în spațiu.

Evenimentul Zilele Spațiului a adus în discuție aspecte legate de dezvoltarea complexului spațial Baikonur, utilizarea eficientă a rezultatelor activităților spațiale pentru a rezolva problemele sectoarelor economice, precum și perspective de cooperare internațională și dezvoltarea industriei. Tema acestui an a fost dedicată celui mai vechi cosmodrom din lume — Baikonur.

Forumul Internațional Zilele Spațiului în Kazahstan se desfășoară anual din 2013. La această ediție au participat inclusiv șefi din cadrul Ministerului Dezvoltării Digitale, Inovării și Industriei Aerospațiale din Kazahstan, parlamentari, cosmonauți, reprezentanți ai corpului diplomatic, dar și reprezentanți ai unor instituții precum Roscosmos, Airbus Defense and Space, Transtelecom, One Web, Thales Alenia Space, SES, Leica Geosystems, Satrec Initiative, Eutelsat etc.

2019 11 Dumitru Prunariu Image B 2019 11 Dumitru Prunariu Image C

2019 11 Dumitru Prunariu Image A

Sursă foto principală: Kazakh TV

Credit imagini: ROSA