Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Președintele ROSA, ales Vicepreședinte IAA

23 Octombrie 2019

Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, membru în Comitetul de conducere al prestigioasei Academii Internaționale de Astronautică (IAA), a fost ales Vicepreședinte al acestei organizații, urmând să conducă IAA pentru perioada 2019-2021, alături de vicepreședinți din SUA și Rusia.

Anunțul a fost transmis în timpul Zilei Academiei, eveniment organizat de Academia Internațională de Astronautică (IAA) înainte de deschiderea Congresului Internațional de Astronautică (International Astronautical Congress, IAC), cea mai mare întâlnire din lume a profesioniștilor din domeniul spațial.

Cu aceeași ocazie, Academia Internațională de Astronautică a acordat marele premiu domnului Charles Elachi, cel care a fost director al NASA Jet Propulsion Laboratory timp de 15 ani (2001 – 2016).

Congresul Internațional de Astronautică a fost organizat în fiecare an, cu începere din anul 1950. IAC aduce la un loc lideri din domeniul spațial: șefi de agenții spațiale de talie mare, astronauți, ingineri spațiali cu experiență, factori de decizie etc. Agenția Spațială Română (ROSA) se numără printre agențiile spațiale cu o prezență constantă și importantă la eveniment. Cea de-a 70-a ediție IAC are loc în perioada 21–25 Octombrie 2019 în Washington, D.C.

Academia Internațională de Astronautică a fost fondată în Stockholm pe 16 august 1960. De la înființarea sa, IAA a adus periodic laolaltă cei mai prestigioși experți din domeniul astronauticii, pentru a recunoaște reușitele colegilor lor, pentru a explora și discuta subiecte de ultimă oră din domeniul cercetării și tehnologiei spațiale și pentru a oferi o viziune și consiliere pentru folosirea pașnică a spațiului și explorarea Sistemului Solar.

2019 10 Vicepresedinte IAA Image B

Credit imagine: ROSA

În imagine apar, de la stânga la dreapta, Charles Elachi, Jean-Michel Contant secretar general al IAA, John Schumacher vicepreședinte ales IAA, Francisco Mendieta, fost vicepreședinte IAA, Peter Jankowitsch, președintele IAA, Marius-Ioan Piso, vicepreședintele ales IAA.