Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

18.10

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să trimiteți propuneri în cadrul unei solicitări de informații (RFI – Request for Information), publicat de către Agenția Spațială Europeană (ESA), cu privire la evoluția Misiunilor Contribuitoare Copernicus. Termenul limită este 25 octombrie 2021.

Mai Mult
14.10

Agenția Spațială Română (ROSA) felicită echipele câștigătoare ale NASA Space Apps Challenge România 2021.

Mai Mult
13.10

Telescopul Spațial James Webb a ajuns în siguranță în portul Pariacabo din Guyana Franceză. ESA, în strânsă colaborare cu NASA, va pregăti această misiune unică de lansare cu Ariane 5, ce va avea loc în decembrie din Portul Spațial European.

Mai Mult
12.10

Directorul Institutului Astronomic al Academiei Române (IAAR), Dr. Mirel Bîrlan face parte din echipa internațională care a folosit Very Large Telescope (VLT) al Observatorului European de Sud (ESO) din Chile, pentru a realiza imagini ale celor mai mari obiecte din centura principală de asteroizi, situată între Marte și Jupiter.

Mai Mult
11.10

Complexul de lansare a viitoarelor rachete Ariane 6 a fost inaugurat în Guyana Franceză. Cu această ocazie, ESA marchează o altă etapă importantă în proiectul Ariane 6, deoarece avansează cu teste ale vehiculului de lansare și ale bazei de lansare și continuă pregătirile pentru prima campanie de lansare.

Mai Mult