Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

14.04

În urma selectării a trei misiuni Earth Explorer propuse pentru a intra într-un prim studiu de fezabilitate în septembrie 2018, ESA a ales unul dintre candidați, Harmony, pentru a trece la următoarea fază de dezvoltare. Harmony este prevăzută ca o misiune cu doi sateliți ce orbitează în formație cu unul dintre sateliții Copernicus Sentinel-1 pentru a răspunde întrebărilor științifice cheie legate de dinamica oceanului, a gheții și a pământului.

Mai Mult
09.04

Misiunea Copernicus Sentinel-2 ne prezintă imagini de deasupra Bucureștiului.

Mai Mult
08.04

La începutul anului 2020, datele provenite de la sateliți arătau o scădere a poluării aerului, care coincidea cu măsurile de carantinare de la nivel național ce au fost luate pentru a opri răspândirea COVID-19. Un an mai târziu, pe măsură ce restricțiile s-au mai diminuat în unele țări și se reia activitatea normală, nivelurile de dioxid de azot revin la cele de dinaintea COVID.

Mai Mult
07.04

În data de 30 martie 2021, telescopul Berthelot T04 al Institutului Astronomic al Academiei Române a derulat o campanie de observare a două obiecte spațiale situate pe orbite geosincrone, care s-au apropiat la mai puțin de 20 km unul de celălalt.

Mai Mult
05.04

Pe data de 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin devenea primul om care zbura în spațiul cosmic. 20 de ani mai târziu, pe 12 aprilie 1981, se lansa prima navetă spațială în spațiu. „Noaptea lui Yuri” este o campanie globală care sărbătorește aceste evenimente anual — o celebrare a prezenței umane în spațiu, în trecut, prezent și viitor.

Mai Mult