Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Înscrieri deschise pentru Școala de Vară ESA/ELGRA dedicată cercetării asociate cu domeniul gravitației

05 Aprilie 2018

Agenția Spațială Română (ROSA) invită studenții români înscriși la programe de licență și masterat în domeniul științei și ingineriei să aplice la cea de-a treia ediție a Școlii de Vară pentru Cercetări Asociate cu Domeniul Gravitației, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA) și Asociația Europeană pentru Cercetare în Domeniul Microgravitației (ELGRA). Termenul limită pentru înscrieri este 7 mai 2018.

Școala de vară va avea loc în perioada 25 – 29 iunie 2018, la Centrul de Educație și Pregătire al Academiei ESA , situat la Centrul European de Securitate a Spațiului și Educație (ESEC), în Belgia.

Această școală de vară va prezenta interesul și beneficiile efectuării de cercetări la diferite valori ale gravitației și va oferi o imagine de ansamblu asupra cercetărilor actuale în condiții de microgravitație și hipergravitație.

Pe parcursul a patru zile și jumătate, studenții vor participa la cursuri și vor lucra în echipă pentru a contura idei de posibile experimente. Unul dintre obiectivele școlii de vară este de a familiariza viitorii cercetători și ingineri cu domeniul cercetării legate de gravitație prin prezentarea posibilităților de a urma studii și a avea o carieră în cercetare în sectorul spațial european.

Instructorii vor fi experți ELGRA și ESA din întreaga Europă. Aceștia vor împărtăși din experiența și cunoștințele lor cu studenții, abordând inclusiv teme precum activitatea lor zilnică și experiența lor de cercetare în domeniul biologiei, fiziologiei umane și fizicii.

Școala de Vară pentru Cercetări Asociate cu Domeniul Gravitației se adresează studenților înscriși la programe de licență și masterat în domeniul științei și ingineriei din Statele Membre ESA și cele Asociate și care nu sunt încă implicați în sectorul spațial.

Cei interesați să aplice trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani, să fie cetățeni ai unui Stat Membru sau Asociat ESA, să urmeze cursuri la zi de licență sau de masterat în domeniul științei sau ingineriei; de asemenea, trebuie să nu fi participat la vreo activitate legată de gravitație și să nu fi fost sponsorizați de Biroul pentru Educație al ESA sau de ELGRA.

ESA va oferi o sponsorizare studenților selectați, care va acoperi costul cazării și al meselor, precum și o sumă de până la 200 de euro pentru deplasarea la Redu, Belgia.

Mai multe informații sunt disponibile la următoarea pagină web.

Credit imagine: ESA